What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie

Tijdens het Topvrouwen.nl Jaarevent 2018 in het Rijksmuseum werd pijnlijk duidelijk dat de rol van vrouwen in de geschiedenis onderbelicht is. Marry de Gaay Fortman, voorzitter van Topvrouwen.nl, heeft daar de ambitie uitgesproken om een nieuwe geschiedenis te schrijven waarin vrouwen als rolmodel beter zichtbaar worden. Wat zou het mooi zijn om in 2020 terug te keren naar het Rijksmuseum in Amsterdam met minimaal 200 portretten van topvrouwen die de hedendaagse geschiedenis beïnvloeden.

In het verleden heeft LOF Foundation vijfenvijftig topvrouwen – van Neelie Kroes tot Herna Verhagen – in beeld gebracht. In 2019 zijn via Topvrouwen.nl, ruim 150 nieuwe Topvrouwen betrokken bij dit initiatief. Fotograaf Anette Brolenius* portretteerde de vrouwen zelfbewust en krachtig, zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen. Het zijn stuk voor stuk portretten van invloedrijke vrouwen, rolmodellen die vanuit hun positie het verschil kunnen maken voor de next generation en daarmee een inspiratiebron zijn voor (werkende) vrouwen in Nederland.

De portretten van de topvrouwen

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie is een initiatief van LOF Foundation en Topvrouwen.nl.

*Fotograaf Anette Brolenius (Zweden, 1964) is in 2014 genomineerd voor de Zilveren Camera (categorie Buitenland, enkele foto). We zijn er heel trots op dat zij bereid is de topvrouwen voor de What is your legacy?Vrouwen met Kracht Collectie te portretteren.