Een fantastisch initiatief van Corinne Vigreux, succesvol onderneemster en rolmodel voor women in tech.

Het wordt de showcase voor innovatie, hét bewijs dat programmeeronderwijs op een andere manier gerealiseerd kan worden met minimaal 30% vrouwen: het nieuwe Amsterdamse coding college Codam

Eind september opent de programmeeropleiding haar deuren op het Marineterrein. Codam werkt met de baanbrekende lesmethode van het Franse Ecole 42 - in 2017 uitgeroepen tot beste codingschool van de wereld- waarbij studenten leren programmeren zonder tussenkomst van docenten. Het coding college richt zich op jongeren in de leeftijd van 18-30 jaar en leidt hen binnen drie tot vier jaar op tot creatieve, zelfredzame professionals met de technische kennis van de toekomst. Om de drempel zo laag mogelijk te houden voor de toekomstige ‘digitale leiders’ is er geen vooropleiding nodig en wordt er geen lesgeld gevraagd. Codam staat open voor iedereen: een vooropleiding of kennis van technologie is niet nodig. Doorzettingsvermogen en toewijding, daar gaat het om. Het beoogde niveau ligt hoog en wie aan de opleiding wil deelnemen moet door een intensieve selectieprocedure.

Het doel is minimaal 30% vrouwen op de opleiding te krijgen. Daarom willen we jullie vragen dit initiatief ook in jullie netwerk te delen.

Meer informatie is te vinden op: codam.nl

Codam is ook te volgen op social media:
Twitter: https://twitter.com/CodamCollege
Facebook: https://www.facebook.com/codamcodingcollege/
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/codamcollege/
Instagram: https://www.instagram.com/codamcollege/