Partners at Work wint prestigieuze award van Talent naar de Top in de sector executive search

In het bijzijn van een groot publiek uit het bedrijfsleven en de publieke sector is aan Partners at Work op 28 Juni de Executive Search Award 2019 van Talent naar de Top uitgereikt. Volgens de Commissie Monitoring Talent naar de Top is Partners at Work een aansprekend voorbeeld voor andere executive bureaus als het gaat om de benoeming van vrouwen in de top van het bedrijfsleven. De monitor Executive Search Code levert inzicht in hoe searchbureaus zich inzetten voor de benoeming van vrouwen in topfuncties en welke resultaten zij boeken.

Josephine van der Vossen: “Sinds de oprichting van Partners at Work in 2003, is diversiteit verankerd in onze missie. We waren mede-initiatiefnemer van de Executive Search Code en verbinden ons graag aan de doelstelling om vrouwen zichtbaar te maken voor topposities in het bedrijfsleven. We zijn er trots op deze award te winnen; het is een mooie waardering van ons werk”.

Ingrid Reichmann: “Partners at Work staat voor een nieuwe generatie leiders. We leven en ademen diversiteit in onze searches. In 2018 hebben we 57% van onze search opdrachten met een vrouwelijke kandidaat ingevuld. Partners at Work laat zien dat het “Gewoon een Kwestie van Doen” is.