KPN is het tweede concern dat werk maakt van een massa-inschrijving in de topvrouwen-database. 27 vrouwen uit de top-150 van het concern zijn gevraagd zich in te schrijven en alle 27 zijn hierop ingegaan. “De reacties zijn heel enthousiast.”

“We willen vrouwen graag stimuleren breder te kijken dan alleen KPN”, zegt KPN-CEO Eelco Blok in een interview met topvrouwen.nl “Een commissariaat is daarvoor heel geschikt. Als je je verbreedt, word je sterker. Een uitgebreid netwerk is goud waard en de kennis die de vrouwen in nevenfuncties opdoen nemen zij weer meer naar ‘huis’.”

 In 2016 ging Rabobank KPN voor met het eerste ‘massa-endorsement’ van topvrouwen. Rabo-CEO Wiebe Draijer noemde de inschrijving destijds ‘een ultieme kruisbestuiving.’ “Zodra je daadwerkelijk een commissariaat verwerft, kun je als toezichthouder een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren. Tegelijkertijd geldt dat de Rabovrouwen die kennis en ervaring mee terug nemen naar de bank.” Blok onderschrijft dat: “Als je je verbreedt, word je sterker. Een uitgebreid netwerk is goud waard en de kennis die de vrouwen in nevenfuncties opdoen nemen zij weer meer naar ‘huis’. Dan ben ik weer terug bij onze purpose: een beter bedrijf worden voor onze klanten en andere stakeholders. Genderdiversity fungeert daarbij als vliegwiel.”