Topvrouwen.nl staat voor boardroom empowerment

De database Topvrouwen.nl bevat profielen van ervaren en getalenteerde topvrouwen, die beschikbaar zijn als kandidaat om commissaris, lid van raad van bestuur of lid raad van toezicht te worden. De kandidaten zijn werkzaam in uiteenlopende sectoren en hebben een ruime bestuurlijke en praktijkervaring in bedrijfsleven en wetenschap.

Topvrouw

Bent u een getalenteerde, ervaren topvrouw en bent u beschikbaar als commissaris, lid van de raad van bestuur of lid van de raad van toezicht? Dan nodigen wij u van harte uit om uw profiel op te nemen in onze vernieuwde database, die board ready-kandidaten zichtbaar maakt voor bedrijven, organisaties en instellingen met vacante topfuncties.  Zorg ervoor dat uw up to date-profiel niet ontbreekt in deze database! 

Vernieuwde database

Onze database is onlangs geheel vernieuwd en gebruiksvriendelijker geworden. In de nieuwe database is uw profiel behalve voor de top-200 bedrijven van Nederland ook zichtbaar voor de meer dan 4.700 bedrijven die vallen onder de Wet bestuur en toezicht. De database is een handige, kosteloze tool voor boardroom empowerment, die bedrijven en instellingen ondersteunt bij lange termijn belangen. Zij willen immers de beste kandidaten werven en hebben daarbij oog voor genderdiversiteit. Met een paar klikken bereiken zij een groot potentieel aan zorgvuldig geselecteerde, talentvolle, ambitieuze kandidaten.

Board ready

Om de kwaliteit van de Topvrouwen database te waarborgen, zijn onderstaande criteria geformuleerd voor opname in het bestand. Deze criteria refereren aan ervaring en inzicht binnen bedrijfsleven, wetenschap, non-profit, etc.

  • Bestuurlijke/senior managerial ervaring;
  • Inzicht in complexe, grote organisaties;
  • Ervaring met strategische besluitvormingsprocessen;
  • Inzet om zelf een ‘endorsement’ te verkrijgen wanneer u nog geen bestuurlijke of toezichthoudende functie heeft bekleed.

Voor Topvrouwen die niet aan bovenstaande criteria voldoen is een aparte aanmeldprocedure mogelijk.


Oproep aan alle topvrouwen van Nederland

Topvrouwen.nl roept álle topvrouwen op zich kenbaar te maken.

Zélfs als u zich niet direct op de transfermarkt wilt begeven, vragen wij u om een inschrijving in onze database. Topvrouwen.nl heeft een duidelijke missie: de doorstroom van het aantal vrouwelijke bestuurders en commissarissen versnellen. Van onze database met honderden ambitieuze, board ready vrouwen belanden er velen op longlists en uiteindelijk in de boardroom. 

Groter doel

Een inschrijving op topvrouwen.nl is dus op de eerste plaats goed voor uw eigen carrière, maar elke inschrijving dient een groter doel: het ontkrachten van de aanname ‘dat er niet genoeg geschikte vrouwen beschikbaar zijn voor topfuncties’. De macht van het getal maakt dat concerns en (non)executive bureaus niet langer wegkomen met longlist die niet voor de helft uit vrouwen bestaan.

Beeldvorming

Daarmee is elke inschrijving belangrijk voor de bv Nederland, zelfs als u zich niet direct op de transfermarkt wilt begeven. Bent u een (aanstormende) topvrouw of kent u zo’n vrouw? Help ons de beeldvorming te veranderen: schrijf u in of verwijs door naar www.topvrouwen.nl.

Deze executive searchbureaus committeren zich aan diversiteit in de boardroom