Eigenzinnige kunstbeurs presenteert gevarieerd en inspirerend programma

In de eerste week van oktober (2 t/m 6 oktober) vindt de zevende editie plaats van deze eigenzinnige kunstbeurs Art The Haque. Een belangrijk thema dit jaar is de rol van de vrouw in de kunstwereld. In het jaar van 'honderd jaar algemeen kiesrecht' zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd in kunstcollecties. De beurs wil, met speciale aandacht voor vrouwen in de kunst, een positieve bijdrage leveren aan een beter kunstklimaat in Nederland.

De beurs wordt officieel geopend wordt door Topvrouw Mirjam de Blécourt. Mirjam behoort tot de meest invloedrijke personen van Nederland en zet zich ook in voor meer vrouwen aan de top.
Naast arbeidsrechtadvocaat is zij senator in de eerste kamer. Met gepaste trots exposeert Topvrouwen.nl tijdens deze beurs ook een selectie van de portretten van ons initiatief, What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie, een samenwerking tussen Topvrouwen.nl en Lof Foundation. Tevens zal Anette Brolerius, de fotograaf van deze portretten, aanwezig zijn om een toelichting te geven op deze bijzondere collectie.

Op de beurs presenteren zich jonge en gerenommeerde galeries uit België en Nederland. Een belangrijk thema dit jaar is de rol van de vrouw in de kunstwereld. In het jaar van ‘100 jaar algemeen kiesrecht’ zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd in kunstcollecties. De beurs wil, met speciale aandacht voor vrouwen in de kunst, een positieve bijdrage leveren aan een beter kunstklimaat in Nederland.

Met gepaste trots exposeren wij tijdens deze beurs ook een selectie van de portretten van ons initiatief What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie, een samenwerking tussen Topvrouwen.nl en Lof Foundation. Anette Brolenius, de fotograaf van deze portretten, is aanwezig om een toelichting te geven op deze bijzondere collectie. Ook jij kunt erbij zijn: via deze link kun je je aanmelden. De toegang is gratis. 

Programma 2 oktober: 

  • Vanaf    18:00 uur    Ontvangst ArtCafe
  • 18:30  - 19:00 uur    Opening kunstbeurs Mirjam de Blécourt
  • 19:00  - 22:00 uur    Toegang tot de beurs
  • Het adres is Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, 2516 BB  Den Haag

Het verhaal achter What is your legacy

Om je geheugen op te frissen: tijdens het Jaarevent van Topvrouwen.nl heeft voorzitter Marry de Gaay Fortman de ambitie uitgesproken een nieuwe geschiedenis te schrijven waarin vrouwen als rolmodel beter zichtbaar worden. Wat zou het mooi zijn om in 2020 terug te keren naar het Rijksmuseum in Amsterdam met minimaal 200 portretten van topvrouwen die de hedendaagse geschiedenis beïnvloeden. Fotograaf Anette Brolenius, die in 2014 de Zilveren Camera (categorie Buitenland, enkele foto) won, portretteert de vrouwen zelfbewust en krachtig, zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen. Het zijn stuk voor stuk portretten van invloedrijke vrouwen, rolmodellen die vanuit hun positie het verschil kunnen maken voor de next generation en daarmee een inspiratiebron zijn voor (werkende) vrouwen in Nederland.

Meer informatie: artthehague.nl