Laetitia Ouillet, benoemd tot directeur van de alliantie tussen de universiteiten van Utrecht (UU), Eindhoven (TU/e) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU).

Ouillet wordt daarmee het boegbeeld van de samenwerking die de drie organisaties eerder dit jaar bekend maakten. De alliantie moet zorgen voor een versnelling en verdieping van gecombineerd onderzoek.

Yvette van der Kloet, per 6 april benoemd als voorzitter RvT van Defence for Children/ECPAT

Met ingang van 6 april is Yvette van der Kloet benoemd als voorzitter RvT van Defence for Children/ECPAT.
Defence for Children bevordert kinderrechten in Nederland en daarbuiten op basis van het VN- Kinderrechten verdrag en doet dit door middel van individuele rechtshulp, studie en onderzoek, lobby en beleidsbeïnvloeding, training, scholing en actievoeren.

Wilma Koolen-Hermkens, per 1 april 2017 benoemd als Geschäftsführerin (CEO) van F.W. Breidenbach GmbH & Co KG

Per 1 april 2017 is Wilma Koolen-Hermkens benoemd als Geschäftsführerin (CEO) van F.W. Breidenbach GmbH & Co KG in Linsengericht, Duitsland. De onderneming – een spuitgietbedrijf met eigen matrijzenmakerij – is een 100% dochteronderneming van De Beer Groep uit Barneveld.

Mirjam van der Horst, met ingang van 1 juni 2017 benoemd tot HR Director Center Parcs Europe

Mirjam van der Horst, nu Group Manager Leadership & Organization Development bij Mediq, is met ingang van 1 juni 2017 benoemd tot HR Director Center Parcs Europe, onderdeel van de Franse moederorganisatie Pierre & Vacances. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Amrop, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sonja Romijn start per 1 april 2017 als Manager Innovations bij Wassenburg Medical Devices B.V. in Dodewaard.

De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van de Groep & Olsthoorn, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Pauline Derkman-Oosterom is per 1 april 2017 benoemd tot directeur bij ASR Leven.

Ze is daarmee de opvolger van Philippe Wits, die de functie vanaf 1 maart 2014 bekleedde. Hij wordt directeur Innovatie & Digitaal.

Ingrid Thijssen, treedt per 1 september 2017 toe tot de Raad van Commissarissen van Havenbedrijf Rotterdam

Ingrid Thijssen, COO en waarnemend CEO van Alliander, treedt per 1 september 2017 toe tot de Raad van Commissarissen van Havenbedrijf Rotterdam.

Vivian M.F. Broex, per 1 april bestuurder van ZorgSpectrum

Met ingang van 1 april 2017 wordt drs. Vivian M.F. Broex de nieuwe bestuurder van ZorgSpectrum. Zij volgt drs. Mirjam Groenendijk op. Met de keuze voor Vivian Broex presenteert de Raad van Toezicht een waardige opvolger voor Mirjam Groenendijk en Gert-Jan Waterink

Joke Bos, per 1 januari benoemd tot bestuurder bij Stichting H3O

Joke Bos is per 1 januari benoemd tot bestuurder bij Stichting H3O in Dordrecht, een stichting voor onderwijs en opvang voor 0-18 jarigen. Onder de stichting vallen 11 basisscholen, 3 vo-scholen en centra voor kinder- en peuteropvang.

Mariëlle de Macker is met ingang van 17 maart benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van RAI Amsterdam.

Mariëlle de Macker, human resource director en lid van de management board van HEMA, is met ingang van 17 maart benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van RAI Amsterdam.

Adriana Esmeijer met ingang van 1 maart benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van NWO

Adriana Esmeijer, directeur-bestuurder van het Prins Bernhard Cultuurfonds, is met ingang van 1 maart benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van NWO. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van bureau Van der Kruijs Werving en Selectie, dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Denise Koopmans is met ingang van 16 februari benoemd als lid van Raad van Commissarissen van VGZ.

Per 16 februari is Denise Koopmans benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Coöperatie VGZ. De Ledenraad stemde gistermiddag tijdens haar algemene vergadering in met de benoeming van dit zevende lid.

Annie Krist, per 1 april de nieuwe bestuursvoorzitter van gasbedrijf GasTerra.

Annie Krist, momenteel algemeen directeur van Gasunie Transport Services en lid van de Raad van Bestuur van Gasunie, wordt per 1 april de nieuwe bestuursvoorzitter van gasbedrijf GasTerra.

Jabine van der Meijs volgt met ingang van 1 mei Els de Groot op als CFO van Schiphol Group.

Per 1 mei is Jabine van der Meijs (51) benoemd tot Chief Financial Officer van Royal Schiphol Group. Ze volgt Els de Groot op. Jabine van der Meijs heeft 25 jaar gewerkt bij Royal Dutch Shell in verschillende senior finance posities.

Gerdy Harteveld is met ingang van 1 april 2017 benoemd tot Voorzitter van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme & de Vereniging Balans.

Mevrouw Gerdy Harteveld is met ingang van 1 april 2017 benoemd tot Voorzitter van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme & de Vereniging Balans.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Dr. Christel M.H.A. Deckers MBA, is met ingang van 1 maart 2017 aangetreden als bestuurder van Present.

Zij neemt de plaats in van de heer A. Maas die tot 1 januari 2017 aan Present verbonden was als interim bestuurder.

Conny Helder is per juni 2017 benoemd tot bestuurder van tanteLouise.

De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Miranda Dekkers, met ingang van 1 mei 2017 benoemd tot Regiodirecteur Jeugdbescherming Brabant.

Miranda Dekkers, Directeur bedrijfsvoering Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen bij Universiteit Maastricht, is met ingang van 1 mei 2017 benoemd tot Regiodirecteur Jeugdbescherming Brabant. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Klaus Schmitt & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margot van der Starre, met ingang van 1 juni 2017 benoemd tot Voorzitter Raad van Bestuur bij Zorgpartners Midden-Holland

Margot van der Starre, Directeur bij Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), is met ingang van 1 juni 2017 benoemd tot Voorzitter Raad van Bestuur bij Zorgpartners Midden-Holland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Klaus Schmitt & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ineke Walravens, is met ingang van 1 maart benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen van M4Four International, een innovatief bedrijf in de vloerenbranche.